Celovita rešitev za e-mobilnost prihodnosti za hotele, kampe, terme, restavracije, …

Pot do električne mobilnosti je še dolga, vendar postaja realnost

Na globalni ravni se je v letu 2021 prodalo več kot 6,6 milijona električnih vozil (EV), kar predstavlja 8,6 % celotne prodaje novih vozil (vir: IEA). Tržni delež električnih vozil se je več kot potrojil v zadnjih treh letih.

Podatki za Evropo kažejo, da se je v letu 2021 prodalo več kot 2,3 milijona električnih vozil. V letu 2022 pa je k prodaji prispeval tudi zelo ambiciozen plan o podnebni nevtralnosti Evrope, kar so zelo resno sprejele številne evropske vlade (manjša obdavčitev, nepovratna sredstva za nakup). Številni turisti iz Evrope se tudi v Slovenijo pripeljejo z električnimi vozili.

V letu 2020 je po številu EV na 1.000 prebivalcev najbolj izstopala Norveška z 81 električnimi vozili per capita. Sledijo Švedska z 20,6, Nizozemska z 10,7, Nemčija z 8,5 in Francija z 6,5. Trend rasti se je nadaljeval tudi v letu 2021. Tako je bilo med vsemi novo registriranimi vozili na Norveškem skoraj 65 % električnih vozil, na Nizozemskem in Švedskem približno 20 %, v Nemčiji dobrih 12 %, Franciji 9 %, Belgiji 5 %, Španiji 4 % in Italiji 3 %.

Na globalni ravni je v letu 2020 po številu električnih vozil na 1.000 prebivalcev daleč najbolj izstopala Norveška (81). Na drugem mestu je sledila Islandija z 36,8, na tretjem pa Švedska z 20,6 električnimi vozili na 1.000 prebivalcev. Vir: CanaryMedia.

Napovedi za prihodnost so zelo optimistične in pričakujemo lahko, da bo Slovenijo obiskalo še več turističnih gostov z električnimi vozili, s čimer se bo povečala tudi potreba po polnilnih postajah.

Obisk tujih gostov bo zagotovo spodbudilo tudi mednarodno priznanje popotniškega vodnika Lonely Planet, ki je je Slovenijo uvrstil na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2023. Na seznamu je poleg Slovenije le še ena evropska država, in sicer Norveška.

Razmišljate o postavitvi električne polnilnice, ki jo bodo lahko uporabljali tudi vaši gostje, stranke ali zaposleni?

MaxiCharger so pametne električne polnilne postaje, kompatibilne z vsemi znamkami električnih vozil in nameščene po celem svetu.

Najdete jih v javnih parkirnih hišah, parkirnih hišah večjih stanovanjskih hiš, hotelih, kampih, penzionih, wellness centrih, restavracijah, termah, pred avtomehaničnimi in vulkanizerskimi delavnicami, avtomobilskimi saloni, na parkiriščih podjetij ali trgovskih centrov.

Na voljo so tudi kot hišne polnilne postaje.

Za več informacij smo vam na razpolago na komerciala@produkt.si ali 01 520 04 66.

Viri:

  1. Nove registracije vozil, Evropa.
  2. Nove registracije vozil, po državah.
  3. Slovenija med 10 državami, ki jih je vredno obiskati v letu 2022.