Povečajte svojo storitveno ponudbo s kalibracijo senzorjev in radarjev z Autelovim ADAS sistemom

Zakaj kalibrirati senzorje in radarje na vozilih?

Danes je vožnja s pomočjo senzorjev in radarjev v avtomobilih postala standardna funkcija za večino sodobnih vozil. Te tehnologije omogočajo vozniku, da ohrani varno razdaljo med vozili, se izogne nevarnim oviram in ohrani nadzor nad vozilom. Vendar pa senzorji in radarji lahko ne delujejo pravilno, ker se poškodujejo, kar pomeni, da jih potrebno ponastaviti.

Kalibracija je postopek, ki ga izvajajo strokovnjaki v avtoservisnih delavnicah, s posebno opremo za kalibracijo.

ADAS kalibracija senzorjev in radarjev je potrebna predvsem v primerih:

  • menjave vetrobranskega stekla.
  • Popravila vzmetenja.
  • Nastavitve podvozja.
  • Spremembe dimenzije pnevmatik.
  • Zamenjave senzorja ali nosilca.
  • Sprožitve sprednje zračne blazine, ki se je odbila od vetrobranskega stekla.
  • Tehničnih informacij za servis (TSB) ADAS senzorjev, ki jih objavijo avtomobilski proizvajalci.
  • Mehanskih postopkov, kot je na primer popravilo kondenzatorja ali sistema za hlajenje motorja, ki zahtevajo odstranitev spredaj nameščenih senzorjev.

Če senzorji ali radarji nepravilno delujejo, ima vozilo napačne podatke, kar lahko vodi v nevarne situacije na cesti in poveča tveganje za nesreče. Na primer, senzorji, ki se nahajajo v sprednjem odbijaču vozila, lahko zaznavajo premajhno razdaljo med voziloma, kar lahko povzroči napačno sprožitev sistema za zaviranje v sili.

V avtoservisnih delavnicah se uporabljajo posebne naprave in programska oprema, ki omogočajo natančno kalibracijo senzorjev in radarjev. Ena izmed priljubljenih znamk za avtomobilsko diagnostiko in kalibracijo senzorjev in radarjev je Autel. Autel je med vodilnimi podjetji v industriji in je specializirano za proizvodnjo naprednih orodij za avtomobilsko diagnostiko in servisno opremo.

Izkoristite prednosti kalibracije senzorjev in radarjev z Autelovim ADAS sistemom: zagotovite večjo varnost in zadovoljstvo strank

Autelova rešitev za kalibracijo ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) je napredna programska oprema, ki omogoča natančno kalibracijo senzorjev in radarjev v vozilih. Autelov ADAS sistem uporablja najnovejše tehnologije za kalibracijo senzorjev in radarjev, ki zagotavljajo natančne in zanesljive rezultate.

Produkt_ADAS kalibracija in tester
 

Autelov ADAS sistem ponuja širok spekter funkcij in uporabniških možnosti, ki omogočajo kalibrirajo senzorjev in radarjev za različne modele avtomobilov. Poleg tega ima sistem tudi intuitiven uporabniški vmesnik, ki olajša proces kalibracije in zmanjšuje možnost napak.

Osnovni paket omogoča kalibracijo aktivnega tempomata (ACC) in zapustitev voznega pasu (LDW), za VAG, Mercedes in Bosch radar kalibracijo. Razširjeni paket pa omogoča kalibracijo še za Hondo, Toyoto, Lexus, Hyundai, Kio, Nissan, Mercedes, Kia, Jeep, Fiat, PSA in Alfa Romeo. Na voljo so še druge možnosti, kot na primer kalibracija senzorjev in radarjev za nočno vožnjo, nalet vozila, pomoč pri parkiranju in zaznavanje mrtvega kota. Autelov ADAS sistem je na voljo z ali brez testerja.

Za več informacij o Autelovih različnih paketih in modelih testerjev ter drugi opremi za avtomehanike, nam pišite na komerciala@produkt.si ali pa nas pokličite na 01 520 04 66.

Senzorji in radarji so ključni elementi sodobnih vozil in so »odgovorni« za zagotavljanje varne vožnje. Zato je pomembno, da se senzorji in radarji vzdržujejo in kalibrirajo, da se zagotovi njihova pravilna in učinkovita uporaba.

Morda bi vas zanimalo tudi: